Wereldwijde Nederlandse Registratie

Uniek in de wereld is onze “All-in” Nederlandse wereldwijde registratie!

Onze “All-in” Nederlandse registratie voor uw zeil- of motorjacht bestaat uit:

  • Internationale Nederlandse registratie van uw jacht
  • Registratie van uw jacht in het Nederlandse kadaster
  • Afgifte van de Nederlandse Zeebrief (Certificate of Registry)
  • Afgifte van een Nederlandse meetbrief (Voor schepen tot 24 meter)(Bij schepen langer dan 24 meter dient u zelf een meetbrief aan te leveren).
  • Toekenning van een internationaal Call Sign, MMSI en ATIS nummer
  • Onzichtbaar aanbrengen van Microdots op uw jacht (hiermee is in het geval van diefstal uw jacht direct wereldwijd te identificeren en aan u gekoppeld)

Microdots

Stelt u zich voor dat uw boot wordt gestolen. Dan prijst u uzelf gelukkig wanneer u voor de Wereldwijde Registratie hebt gekozen. Om uw jacht zo goed mogelijk te beveiligen en na onverhoopte diefstal weer snel bij u als rechtmatige eigenaar terug te krijgen voorzien wij uw zeil- of motorjacht van microdots.

Microdots zijn zeer kleine kunststof schijfjes met een uniek identificatienummer. Duizenden van deze schijfjes worden met een helder opdrogende lijm op vaste en diefstalgevoelige onderdelen van uw schip aangebracht.

De lijmlaag met microdots is nagenoeg onzichtbaar, water- en hittebestendig en kan zowel binnen- als buitenboord worden aangebracht. Alleen bevoegden, zoals de waterpolitie, kunnen de code met behulp van speciale apparatuur aflezen. Microdots zijn veiliger dan een brandmerk, aangezien microdots in tegenstelling tot een brandmerk niet kunnen worden verwijderd.

Wat maakt microdots effectief?

  • Het is onmogelijk om alle aangebrachte microdots te verwijderen of de unieke code te wijzigen.
  • Er hoeft slechts 1 microdot te worden gevonden om te achterhalen op welke naam een gestolen schip bij het Nederlandse Kadaster staat geregistreerd.
  • De levensduur is gegarandeerd tot minimaal 20 jaar na het aanbrengen.
  • De meeste verzekeraars verstrekken korting op uw verzekeringspremie wanneer u microdots gebruikt.

Na het voltooien van de complete procedure wordt door het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voormalig Ministerie van Verkeer en Waterstaat) een “Internationale Zeebrief” afgegeven en is het schip tevens geregistreerd als registergoed bij het Nederlandse Kadaster.

Bent u niet in het bezit van een EU paspoort? Dan kunt u volgens de Nederlandse wet officieel geen Nederlandse Zeebrief aanvragen. Yacht Registration Holland heeft hiervoor een uitstekende oplossing bedacht. Vele scheepseigenaren van buiten de EU gingen u al voor.

Dit doen wij door een Engelse Limited voor u op te richten, die vervolgens op papier de eigenaar van uw jacht wordt. U bent zelf de aandeelhouder en bestuurder van uw eigen Limited. De kosten van de Limited bedragen €350 voor het eerste jaar en €250 voor elk daarop volgend jaar.

Kosten Wereldwijde Registratie jacht

Het initiële pakket voor de uitgebreide “Wereldwijde registratie” inclusief overeenkomsten, domicilie, notaris, Kadaster, Ministerie, meetbrief, Internationale Zeebrief, MMSI Radio Licentie en registratie biedt Yacht Registration Holland aan voor de zeer aantrekkelijke prijs van € 1450. Elk daarop volgend jaar zijn de kosten slechts € 300  per jaar. Dit is inclusief de jaarlijkse radio licentie belasting van € 55.

Daarnaast stuurt het Nederlandse kadaster hun inspecteur aan boord van uw jacht voor inspectie en het aanbrengen van het registratienummer en de microdots.

Deze inspectie is niet inbegrepen in de aangeboden registratieprijs en wordt u aangeboden op basis van de kostprijs van het Kadaster. De gemiddelde kosten voor een inspectie in Europa liggen tussen de 750-1000 euro. Dit zijn eenmalige kosten.

De inspectie is geen technische inspectie en kan worden uitgevoerd op het droge of in het water.

Wij bieden u graag een geheel vrijblijvende en duidelijke offerte aan. Vul hiervoor het offerte aanvraagformulier op de volgende pagina in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.
Vergelijkbare registraties in landen als Luxemburg, Monaco, zijn vaak vele duizenden euro’s duurder en hebben niet de uitstraling en “grandeur” van de wereldberoemde Nederlandse vlag!

Registratie van uw jacht met de Nederlandse Worldwide Registratie is de meest gerespecteerde en bekendste jacht registratie ter wereld.

Wat doet Yacht Registration Holland voor u?

Yacht Registration Holland verzorgt het gehele traject voor de Nederlandse registratie van elk pleziervaartuig ter wereld. Wij werken hierbij samen met professionals, zoals gecertificeerde accountants en notarissen. Yacht Registration Holland werkt al jaren nauw samen met vaste partijen, zodat betrouwbaarheid is verzekerd.

Yacht Registration Company
16 februari 2018