Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie

Hartelijk dank voor uw interesse in de Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie. Het is het hoogst haalbare niveau van bootregistratie die Nederland te bieden heeft! Deze bootregistratie biedt uw boot of jacht formeel de Nederlandse nationaliteit. Het wordt uitgegeven door het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Nederlandse overheid in naam van de Koning.

Met deze formele bootregistratie van topkwaliteit kan uw jacht of boot probleemloos naar elk willekeurige land in de wereld varen en bent u welkom in alle landen.

Wij bieden ook bootregistraties aan onder andere nationaliteiten. Denk hierbij aan de gerenommeerde VK part 1 Registratie (Britse vlak) of de populaire en betaalbare Poolse bootregistratie. Als u alleen een eigendomscertificaat nodig heeft, kunt u kiezen voor de Nederlandse EU ICP Light registratie. U kunt verschillende bootregistraties met elkaar vergelijken om te kijken welke bootregistratie het meest geschikt is voor uw situatie.

Voordelen van een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie

 • Volledig geaccepteerd door nautische autoriteiten en de regering van elk land in de wereld
 • De jacht krijgt de formele nationaliteit van het Koninkrijk der Nederlanden dat wordt uitgegeven door de Nederlandse regering in naam van de Koning
 • Alleen 1 initiële “niet-technische” inspectie voor het merkteken van het jacht
 • Geen terugkerende jaarlijkse inspecties van het jacht
 • Geen pleziervaartuigenbelasting
 • Geen eisen of jaarlijkse inspecties van vuurpijlen en veiligheidsapparatuur
 • Geldig zolang de jachteigenaar het wilt – geen einddatum
 • Geen beperking in zeemijlen vanaf de kust
 • CE-certificering is geen probleem voor de aanvraag van de registratie
 • Er worden geen vragen gesteld over de BTW-status van het jacht voor de afgifte van registratie
 • Beschikbaar voor EU-burgers en niet EU-burgers met een EU-bedrijf
 • WA aansprakelijkheidsverzekering is niet nodig bij het maken van het registratieverzoek
 • Voorlopige registratie beschikbaar
Boat registrations for non European citizens too

Hoe werkt het?

Heeft u een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie nodig? BlueWater Registration Services kan voor u een aanvraag indienen. Aangezien we volledig communiceren in het Engels, helpen wij mensen met bootregistraties over de hele wereld. Uiteraard ook gewoon het Nederlands aangezien wij een Nederlands bedrijf zijn.

Voor een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie hebben wij de volgende documenten nodig:

 • Kopie van uw notarieel gelegaliseerde paspoort of ID-kaart
 • De originele factuur
 • In het geval van een vorige registratie is ook een origineel van het doorhalingsbewijs nodig

Wanneer u een aanvraag doet voor een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie, hoeft u alleen een paar stappen in ons online registratie proces te volgen. Als we de benodigde documenten hebben ontvangen, zullen wij uw informatie opsturen om de Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie aan te vragen.

Het Kadaster zal hun inspecteur naar uw boot of jacht sturen om hun keuring uit te voeren en voor het aanbrengen van het registratie kenteken. Dit is een eenmalige keuring. BlueWater Registration Services regelt dit gehele proces voor u.

Na afronding van de registratie, krijgt u uw bootregistratie opgestuurd per koeriersdienst.

Ik heb geen Europees paspoort

Iedereen kan een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie krijgen. Als u geen Europees paspoort heeft, kunnen wij toch een aanvraag voor u doen. Het is wel een vereiste dat het eigendom van de boot binnen Europa ligt. Dit kan worden geregeld met een Ierse BV waar u de enige eigenaar van bent. BlueWater Registration Services begeleid dit gehele proces en regelt al het papierwerk.

Zodra wij uw nieuwe Ierse BV hebben opgericht, maakt u een factuur op om het eigendom van uw boot of jacht over te hevelen aan uw nieuwe Ierse BV. Hierdoor ligt het eigendom van uw boot in de EU.

Het bedrijf dat is opgezet en waarvan u de enige eigenaar bent, zal niet actief zal zijn waardoor u geen belasting hoeft te betalen of andere verplichtingen heeft. U heeft hier zelfs geen Engelse of Ierse bankrekening voor nodig. Aangezien we veel ervaring hebben met Wereldwijde Nederlandse Zeebrief registraties, hebben we het hele proces systematisch uit één gezet en beschikbaar gemaakt in een simpel online registratieformulier.

Als u nog zo uw twijfels heeft, verzoeken wij u om onze reviews van tevreden klanten over de hele wereld te lezen. U kunt hun eigen ervaringen met ons bedrijf onderaan deze pagina lezen (geverifieerde referenties door TrustPilot).

Ik heb een Europees paspoort

Heeft u een Europees paspoort? Dan kunnen wij uw boot of jacht onder uw eigen naam registreren.

Required documents boat registration

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie heb?

Als u een aanvraag doet voor een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie via ons online registratie proces, duurt het moment van aanvraag doen tot het daadwerkelijk ontvangen van uw bootregistratie ongeveer 4-6 weken. Soms duurt het iets langer, afhankelijk van hoe druk de autoriteiten zijn.

Hoeveel kost een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie?

De registratie zelf
De Wereldwijde Nederlandse Zeebrief Registratie kost €1750,-. De verplichte eenmalige inspectie wordt buiten deze berekening gelaten, aangezien de kosten hiervan afhangen van de ligplaats van uw boot of jacht. In Europa kost deze inspectie meestal tussen de €750,- en €1000,-. Natuurlijk is Yach Registration Holland van begin tot eind betrokken bij het registratieproces.

Terugkomende jaarlijkse kosten na het eerste jaar zijn bij elkaar €250,-. Hieronder vallen alle kosten, tarieven, vertegenwoordiging, domicilie, administratie, etc.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief services zoals:

 • Het Nationale Registratiecertificaat.
 • Certificaat van nationaliteit (Titel) uitgegeven door de Nederlandse Regering in naam van de Koning der Nederlanden
 • Registratie van uw jacht in het Nederlandse Kadaster
 • Meetbrief (voor jachten tot 24,00 meter)
 • Als de jacht langer is dan 24 meter, moet de eigenaar het document zelf regelen door een erkend classificatiebureau, met tenminste een vestiging in Nederland
 • Alle Nederlandse tarieven voor de autoriteiten
 • Alle Nederlandse belastingen
 • 1 jaar domicilie en vertegenwoordiging in Nederland voor uw jacht
 • Behandeling & Administratie
 • Express-verzending

Bescherm uw boot of jacht met Microdots
Als uw vaartuig wordt gestolen en weer gevonden, moet u kunnen bewijzen dat u de rechtmatige eigenaar van de boot of het jacht bent. Dit kunt u doen met behulp van Microdots, waar u in onze blog over het beschermen van uw boot of jacht meer over kunt lezen. Extra microdots kunt u al in huis hebben voor €350,-.

Welke documenten zijn nodig voor een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief bootregistratie?

Tijdens het online registratieproces voor een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief bootregistratie, hebben wij de volgen documenten nodig:

 1. Een identiteitsbewijs van de eigenaar, in het geval van een privépersoon of als bewijs van identiteit van alle bestuurders in het geval van een bedrijf. Deze soort bootregistratie heeft een notarieel gelegaliseerd paspoort nodig
 2. Bewijs van eigendom / aankoopbewijs (factuur, verzekeringsbewijs, aankoopbon of een notariële verklaring)
 3. In het geval van een oude registratie, hebben wij een kopie van het doorhalingsbewijs nodig
 4. Indien het jacht langer is dan 24 meter dient de eigenaar zelf een ITC69 Certificaat te overleggen. Dit dient te gebeuren door een erkend classificatiebureau. Een lijst van erkende classificatiebureaus vindt u hier: https://www.ilent.nl/onderwerpen/erkende-organisaties-zeevaart/documenten/publicaties/2021/12/06/overzicht-erkende-klassenbureaus

Let op: alle documenten moeten in het Engels zijn geschreven. Als de documenten niet in het Engels zijn, moeten deze documenten alsnog worden vertaald. Dit kan u zelf doen, laten doen door de eigenaar van het jacht of door een professionele vertaler.

Bill of Sale Generator-tool

We hebben een gratis Bill of Sale Generator-tool beschikbaar. Deze tool helpt u bij het maken van een nieuwe Bill of Sale voor uw jacht. Na het invullen van de gegevens kunt u deze indienen. Wij controleren dan kosteloos alle verstrekte gegevens. Na goedkeuring maken we de nieuwe factuur en laten we u weten hoe u deze kunt downloaden.

AIS & MMSI Radio Licentie service

Als u ook nog een AIS & MMSI Radio Licentie met ATIS, MMSI nummer en roepnaam nodig hebt, kunnen wij dit binnen 1 werkdag voor u regelen. Dit kost alles bij elkaar €250,- en kan eenvoudig volledig online worden aangevraagd. Gecombineerd met een bootregistratie, krijgt u €100,- korting. Als u dit combineert met een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief registratie, zal u de Nederlandse radio licentie ontvangen met een officieel certificaat. Lees meer over onze AIS & MMSI radio licentie service.

De registratieprocedure, wij zorgen voor alles!

 • Vul ons online formulier in en upload alle benodigde documenten
 • Wij controleren al uw papieren en na goedkeuring van uw order sturen wij u een factuur, die met creditcard of bankoverschrijving kan worden betaald
 • De registratie van uw boot om te varen met de gerespecteerde Nederlandse vlag kan beginnen! U zal uw registratiecertificaat d.m.v. courier ontvangen.

Vertrouwd bedrijf met geverifieerde referenties

Wij zijn een ervaren bedrijf, gespecialiseerd in bootregistraties en doen dit al meer dan 10 jaar. Wij helpen mensen over de hele wereld. Als u nog zo uw twijfels heeft, verzoeken wij u om onze reviews van tevreden klanten over de hele wereld te lezen. U kunt hun eigen ervaringen met ons bedrijf onderaan deze pagina lezen (geverifieerde referenties door TrustPilot).

Wat anderen vinden van onze dienstverlening