Een Poolse bootregistratie is een levenslange registratie

Goed nieuws! Sinds 2021 is het mogelijk om voor niet EU paspoorthouders een Poolse bootregistratie direct op hun eigen naam te registreren. Voorheen moest er voor klanten die niet in het bezit waren van een EU paspoort een (slapend) bedrijf worden opgericht binnen de EU zodat de eigendom van het schip in de EU lag. Nu dit niet langer nodig is, is de Poolse bootregistratie nog voordeliger voor niet EU paspoorthouders. Lagere registratiekosten, lagere jaarlijkse kosten en een snellere levertijd!

Fijn dat u geïnteresseerd bent in een Poolse bootregistratie. Geniet van het voordeel dat u de Poolse bootregistratie onmiddellijk (binnen 2 werkdagen) kunt gebruiken in de vorm van een tijdelijk kentekenbewijs, totdat uw definitieve inschrijvingsbewijs klaar is. Het is de populairste en voordeligste registratie voor boten met een lengte tot 24 meter. U bent zeker van een levenslange registratie als u uw boot, jacht of jetski in Polen laat registreren. Polen is lid van de EU en dat maakt een Poolse bootregistratie erg aantrekkelijk voor pleziervaartuigen, exploitanten, charters en particuliere jachteigenaren.

Ook mogelijk voor commerciële jachteigenaren

Wist u dat de Poolse bootregistratie ook mogelijk is voor commerciële jachten en dat voor dezelfde prijs als voor een plezierbootregistratie? Van particuliere jachteigenaren wordt nooit een jacht-inspectie geëist, een voordeel dat een hoop geld bespaart.

We regelen ook bootregistraties die geregistreerd zijn onder andere nationaliteiten. Zoals de zeer gerespecteerde wereldwijde Nederlandse Zeebrief registratie (Nederlandse vlag) en de UK Part 1 registratie (Britse vlag). Heeft u slechts een eigendomsregistratie nodig heeft, dan kunt u voor de Nederlandse EU ICP Light registratie kiezen. Vergelijk de bootregistraties om te bepalen welke registratie het best bij u past.

Voordat we gaan uitleggen wat de voordelen van Poolse jachtregistratie zijn vinden wij belangrijk om een en ander uit te leggen over de “negatieve kanten” van de Poolse jachtregistratie. We weten dat de Poolse registratie een goedkope vorm van jachtregistratie is, maar dit is niet zonder reden.
De belangrijkste negatieve kanten van de Poolse jachtregistratie vanuit ons oogpunt zijn:

 • Onregelmatige duur van de registratieprocedure. Meestal 4 weken maar in specifieke gevallen kan dit ook (veel) langer zijn.
 • Extreem lange procedure voor de Poolse Radio Licentie 4 + 8 weken = 12 weken.
 • Radiolicentie alleen beschikbaar voor eigenaren van een formeel ITU-certificaat voor radio-operators.
 • Formeel is het niet legaal om te varen zonder een geldige radiovergunning aan boord.
 • Alleen Poolse bemanningscertificaten worden geaccepteerd. Andere bemannings- of schippersbewijzen worden NIET geaccepteerd.
 • Omdat het een “grijze lijst” jachtregistratie is, ervaren onze klanten met een Poolse jachtregistratie meer inspecties door de kustwacht, financiële autoriteiten en grensautoriteiten dan jachteigenaren met een “witte lijst” jachtregistratie. Soms zelfs elke keer dat ze een nieuwe jachthaven of grens binnenlopen.
 • De Poolse autoriteiten verstrekken GEEN “Veiligheidscertificaat” samen met hun jachtregistratie. Dit kan problemen veroorzaken met verzekeraars wanneer zich een ongeval of claim voordoet.
 • De Poolse autoriteiten eisen een beëdigde vertaling van de Bill of Sale, wat soms tot behoorlijke meerkosten kan leiden.

Om deze redenen raden wij altijd aan om naast de Poolse registratie ook een ander type registratie te overwegen. We denken dat onze San Marino-registratie de beste optie is die we kunnen bieden. Het is aan jou om te beslissen welke het beste bij je past!

De voordelen van een Poolse bootregistratie

 • Levenslang geldig!
 • Geen jachtbelasting
 • Inclusief voorlopige inschrijving binnen 2 werkdagen
 • Geen jaarlijkse kosten
 • Hoeft niet vernieuwd te worden
 • Geen jacht-inspectie (maximale lengte 24 meter)
 • Op de Paris MoU grijze lijst
 • Geaccepteerd in elk land in de wereld
 • Registratie onder de officiële Poolse EU vlag
 • Mogelijk voor alle nationaliteiten
 • Snel registratieproces
 • Mogelijk voor commerciële jachten (lengte tot 24 meter)
 • Geen maritieme beperkingen
 • Geen Poolse vertalingen nodig – Engels is prima

Boat registrations for non European citizens too

Hoe werkt het?

Heeft u een Poolse bootregistratie nodig? BlueWater Registration Services verleent haar diensten aan klanten van over de hele wereld. Onze registratie service handelt de gehele registratie in het Nederlands of Engels af. U hoeft slechts een paar stappen in onze online registratie procedure te volgen. Als we de benodigde documenten hebben ontvangen, dan dienen we uw informatie voor de Poolse bootregistratie in. Na de voltooiing ontvangt u uw bootregistratie via 24/7 koeriersdienst.

Voor klanten met én zonder EU paspoort

Het is voor iedereen mogelijk om een Poolse bootregistratie te registreren. Het maakt niet uit of je wel of geen EU paspoort hebt. De wijziging dat je niet langer verplicht bent een EU paspoort te hebben is sinds 2021 ingegaan.

Required documents boat registration

Hoelang duurt het om een Poolse bootregistratie te verkrijgen?

Het voordeel van de Poolse bootregistratie is dat u binnen twee werkdagen een tijdelijke registratie ontvangt tot de definitieve inschrijving is voltooid. Dit betekent dat u de Poolse bootregistratie bijna onmiddellijk kunt gebruiken. De definitieve inschrijving duurt 3-4 weken, vanaf het moment dat wij de benodigde documenten ontvangen hebben.

Hoeveel kost een Poolse bootregistratie?

De gehele Poolse bootregistratie kost tussen € 425,- en € 625,-. De prijs hangt af van de lengte van de boot.

 • Jachten tot 7.00 meter € 425,-
 • Jachten van 7.00 meter tot 12.00 meter € 525,-
 • Jachten van 12.00 meter tot 24.00 meter € 625,-

Het voorlopig kentekenbewijs is in de prijs inbegrepen!

Welke documenten zijn nodig voor een Poolse bootregistratie?

Tijdens de online registratie procedure voor een Poolse bootregistratie, hebben we de volgende documenten van u nodig:

 1. Het identiteitsbewijs van de eigenaar in het geval van een privépersoon of de bewijsstukken van de identiteit van alle directeuren in het geval van een bedrijf
 2. Eigendomsbewijs / verkoopovereenkomst (factuur, verkoopovereenkomst, aankoopbewijs of notariële verklaring) Dit moet gebeuren door een beëdigde vertaling van het document in het Pools.
 3. Een scan van één van de volgende documenten:
  1. CE certificaat van het jacht
  2. of tonnage certificaat
  3. of builders certificaat
  4. of inspectierapport
  5. of handboek van het jacht
 4. Foto van het motor nummer, rompnummer en CE plaat
 5. CE Design category (A, B, C, D)
 6. In het geval van een voorgaande registratie hebben een doorhalingsbewijs nodig
 7. Als de foto van de motorplaat het motorvermogen niet laat zien, hebben we het document of het onderzoeksrapport van de motorfabrikant nodig om dit te bewijzen
 8. Als een foto van de motorplaat niet beschikbaar is, hebben we een onderzoeksrapport of verkoopfactuur nodig waaruit het motornummer blijkt

Let op: Alle documenten moeten in het Engels geschreven zijn. Als de documenten niet in het Engels zijn moet er een vertaling van deze documenten worden overlegd. Dit kan door u, de jachteigenaar of een formele vertaler worden gedaan.

Poolse AIS & MMSI-radiolicentieservice

Indien u ook een AIS & MMSI Radio Licentie inclusief AIS, MMSI-nummer en een unieke roepnaam nodig heeft, dan kunnen we dat regelen. Dit kan volledig en eenvoudig online aangevraagd worden en kost € 250,-.

Betrouwbaar bedrijf met geverifieerde referenties

U kunt er van overtuigd zijn dat we een ervaren jachtregistratie bedrijf met meer dan 10 jaar ervaring. We verlenen onze diensten aan klanten van over de hele wereld. Als u ook maar enige twijfel heeft, leest u dan alstublieft de feedback die we hebben gekregen van onze tevreden klanten. U kunt hun persoonlijke ervaringen met ons bedrijf lezen onder aan deze ‘page’ (door Trustpilot geverifieerde referenties).

Wat andere klanten vinden van onze dienstverlening