Een Poolse bootregistratie is een levenslange registratie

Geweldig nieuws! Sinds 2021 mogen niet-EU-paspoorthouders de Poolse bootregistratie rechtstreeks op hun eigen naam registreren. Dit betekent lagere registratiekosten, lagere jaarlijkse kosten en een snellere registratietijd.

Inclusief voorlopige inschrijving binnen slechts 1-2 werkdagen zonder extra kosten!

Fijn dat u geïnteresseerd bent in een Poolse bootregistratie. Geniet van het voordeel dat u de Poolse bootregistratie onmiddellijk (binnen 2 werkdagen) kunt gebruiken in de vorm van een tijdelijk kentekenbewijs, totdat uw definitieve inschrijvingsbewijs klaar is. Het is de populairste en voordeligste registratie voor boten met een lengte tot 24 meter. U bent zeker van een levenslange registratie als u uw boot, jacht of jetski in Polen laat registreren. Polen is lid van de EU en dat maakt een Poolse bootregistratie erg aantrekkelijk voor pleziervaartuigen, exploitanten, charters en particuliere jachteigenaren.

Ook mogelijk voor commerciële jachteigenaren

Wist u dat de Poolse bootregistratie ook mogelijk is voor commerciële jachten en dat voor dezelfde prijs als voor een plezierbootregistratie? Van particuliere jachteigenaren wordt nooit een jacht-inspectie geëist, een voordeel dat een hoop geld bespaart.

We regelen ook bootregistraties die geregistreerd zijn onder andere nationaliteiten. Zoals de zeer gerespecteerde wereldwijde Nederlandse Zeebrief registratie (Nederlandse vlag) en de UK Part 1 registratie (Britse vlag). Heeft u slechts een eigendomsregistratie nodig heeft, dan kunt u voor de Nederlandse EU ICP Light registratie kiezen. Vergelijk de bootregistraties om te bepalen welke registratie het best bij u past.

De voordelen van een Poolse bootregistratie

 • Levenslang geldig!
 • Geen jachtbelasting
 • Inclusief voorlopige inschrijving binnen 2 werkdagen
 • Geen jaarlijkse kosten
 • Hoeft niet vernieuwd te worden
 • Geen scheepskeuring nodig voor jachten tot 15 meter lang
 • Op de Paris MoU grijze lijst
 • Geaccepteerd in elk land in de wereld
 • Registratie onder de officiële Poolse EU vlag
 • Mogelijk voor alle nationaliteiten
 • Snel registratieproces
 • Mogelijk voor commerciële jachten (lengte tot 24 meter)
Boat registrations for non European citizens too

Hoe werkt het?

Heeft u een Poolse bootregistratie nodig? BlueWater Registration Services verleent haar diensten aan klanten van over de hele wereld. Onze registratie service handelt de gehele registratie in het Nederlands of Engels af. U hoeft slechts een paar stappen in onze online registratie procedure te volgen. Als we de benodigde documenten hebben ontvangen, dan dienen we uw informatie voor de Poolse bootregistratie in. Na de voltooiing ontvangt u uw bootregistratie via 24/7 koeriersdienst.

Voor klanten met én zonder EU paspoort

Het is voor iedereen mogelijk om een Poolse bootregistratie te registreren. Het maakt niet uit of je wel of geen EU paspoort hebt. De wijziging dat je niet langer verplicht bent een EU paspoort te hebben is sinds 2021 ingegaan.

Required documents boat registration

Hoelang duurt het om een Poolse bootregistratie te verkrijgen?

Het voordeel van de Poolse bootregistratie is dat u binnen twee werkdagen een tijdelijke registratie ontvangt tot de definitieve inschrijving is voltooid. Dit betekent dat u de Poolse bootregistratie bijna onmiddellijk kunt gebruiken. De definitieve inschrijving duurt 3-4 weken, vanaf het moment dat wij de benodigde documenten ontvangen hebben.

Hoeveel kost een Poolse bootregistratie?

De gehele Poolse bootregistratie kost tussen € 425,- en € 625,-. De prijs hangt af van de lengte van de boot.

 • Jachten tot 7.00 meter € 425,-
 • Jachten van 7.00 meter tot 12.00 meter € 525,-
 • Jachten van 12.00 meter tot 24.00 meter € 625,-

Onze prijs is inclusief alle beëdigde vertalingen en voorlopig kentekenbewijs!

Welke documenten zijn nodig voor een Poolse bootregistratie?

Tijdens de online registratie procedure voor een Poolse bootregistratie, hebben we de volgende documenten van u nodig:

 • Kopie ID of paspoort van de eigenaar
 • Als de eigenaar een bedrijf is, hebben we de bedrijfsdocumenten nodig waaruit ook blijkt wie de functionarissen van het bedrijf zijn. Dit moet onder ede worden vertaald in het Pools. (Niet ouder dan 6 maanden)
 • Origineel koop/verkoopcontract/koopakte (en beëdigde vertaling die wij zullen verzorgen)
 • Eigendomsverklaring (met taalcertificaat dat we zullen verstrekken)
 • POA (met taalcertificaat dat we zullen verstrekken)
 • Afbeelding van de CE-ontwerpcategorieplaat
 • Foto van de motor of een document over de motor
 • CE-certificaat van het jacht. Dit is verplicht.

Indien uw jacht langer is dan 15 meter is het verplicht om het te laten inspecteren door de Poolse inspectie om het veiligheidscertificaat te laten afgeven. De kosten voor de keuring zijn niet bij onze offerte inbegrepen en dienen apart aangevraagd te worden.

De contactgegevens van de Poolse inspectie vindt u hier: www.prs.pl/branch-offices-and-representatives-abroad

Bill of Sale Generator-tool

We hebben een gratis Bill of Sale Generator-tool beschikbaar. Deze tool helpt u bij het maken van een nieuwe Bill of Sale voor uw jacht. Na het invullen van de gegevens kunt u deze indienen. Wij controleren dan kosteloos alle verstrekte gegevens. Na goedkeuring maken we de nieuwe factuur en laten we u weten hoe u deze kunt downloaden.

Poolse AIS & MMSI-radiolicentieservice

Indien u ook een AIS & MMSI Radio Licentie inclusief AIS, MMSI-nummer en een unieke roepnaam nodig heeft, dan kunnen we dat regelen. Dit kan volledig en eenvoudig online aangevraagd worden en kost € 250,-.

Betrouwbaar bedrijf met geverifieerde referenties

U kunt er van overtuigd zijn dat we een ervaren jachtregistratie bedrijf met meer dan 10 jaar ervaring. We verlenen onze diensten aan klanten van over de hele wereld. Als u ook maar enige twijfel heeft, leest u dan alstublieft de feedback die we hebben gekregen van onze tevreden klanten. U kunt hun persoonlijke ervaringen met ons bedrijf lezen onder aan deze ‘page’ (door Trustpilot geverifieerde referenties).

Wat andere klanten vinden van onze dienstverlening