Gibraltar bootregistratie

De Gibraltar-bootregistratie is een internationaal erkende bootregistratie van de hoogste klasse en wordt geleverd met de Gibraltar AIS & MMSI-radiolicentie. Dit type bootregistratie kan zonder enige beperking wereldwijd worden gebruikt. Dit betekent dus binnen en buiten de EU. De bootregistratie van Gibraltar kan ook worden gebruikt voor de commerciële vaart.

Varen onder Britse vlag

Gibraltar is een Brits overzees gebied in het zuiden van Spanje en heeft een oppervlakte van slechts 6,7 vierkante kilometer (2,6 vierkante mijl). Omdat het Brits overzees gebied is, betekent inschrijving voor de bootregistratie van Gibraltar dat u kunt varen met de zeer gerespecteerde Britse vlag. Dit betekent ook dat uw boot onder de bescherming staat van de Britse maritieme autoriteiten. Hoewel Gibraltar binnen het Britse overzeese gebied valt, maakt het geen deel uit van het VK.

Voordat u verder leest, een korte opmerking

Allereerst willen we u bedanken voor uw interesse in onze dienstverlening. BlueWater Registration Services is een ervaren bootregistratiebedrijf met meer dan 10 jaar ervaring. We zijn wereldwijd actief. Als u uw Gibraltar-bootregistratie bij ons registreert, betekent dit dat u snelle en betrouwbare diensten krijgt voor een eerlijke prijs.

De voordelen van een bootregistratie in Gibraltar

 • Onder Britse maritieme bescherming
 • Wereldwijd geldig zonder enige beperking voor plezierjachten
 • Kan worden gebruikt voor commerciële jachten
 • Geen jaarlijkse inspectie vereist
 • Buiten de btw-zone van de EU
 • Kan worden gebruikt om uw jacht BTW-vrij te krijgen
 • Het aanvragen van een tonnagecertificaat kan overal ter wereld worden gedaan
 • De weergegeven prijzen zijn inclusief alles zonder verborgen kosten
Boat registrations for non European citizens too

Hoe werkt het?

Heeft u een bootregistratie voor Gibraltar nodig? BlueWater Registration Services bedient klanten van over de hele wereld. Onze registratiedienst dekt de hele registratie in het Engels. U hoeft slechts een paar stappen te volgen in ons online registratieproces. Wanneer we de vereiste originele documenten hebben ontvangen, zullen we uw verzoek indienen bij de maritieme autoriteiten van Gibraltar. Na voltooiing ontvangt u uw bootregistratie en AIS & MMSI-radiolicentie per nachtkoerier.

Hoe u uw bootregistratie op Gibraltar regelt

Iedereen kan een bootregistratie voor Gibraltar krijgen. Het is noodzakelijk dat het eigendom van de boot in het VK-Gibraltar ligt. Dit kunt u doen door een niet active UK Limited Company op te richten onder uw naam waarvan u de enige eigenaar bent. BlueWater Registration Services regelt het hele traject. Nadat we uw nieuwe UK Ltd. hebben aangemaakt, stellen we een verkoopakte op om het eigendom van uw boot, jacht of jetski over te dragen aan uw nieuwe UK Ltd. Op deze manier ligt het eigendom van uw boot in Gibraltar – VK na voltooiing van de registratie.

Houd er rekening mee dat het bedrijf, waarvan u de enige eigenaar bent, niet actief zal zijn en u dus geen belasting hoeft te betalen en ook geen andere formele verplichtingen heeft.

Hoe lang duurt het om een bootregistratie in Gibraltar af te ronden?

De gemiddelde tijd om uw Gibraltar bootregistratie af te ronden is minimaal 2 maanden.

Hoeveel kost een bootregistratie in Gibraltar?

De volledige initiële registratiekosten voor de Gibraltar-boot bedragen € 1625,00. Deze prijs is inclusief het AIS-nummer, MMSI-radiolicentie en het volledige registratieproces. Geen verborgen kosten!

Deze prijs omvat tevens:

 • Onderhoud van uw bootregistratie in Gibraltar
 • Opzetten van een UK Limited Company
 • Een nieuwe verkoopfactuur maken
 • Correspondentie met de maritieme autoriteiten van Gibraltar
 • Bootregistratiedocumenten
 • Belastingen en toeslagen in Gibraltar
 • Verplicht adres in Gibraltar voor vertegenwoordiging
Required documents boat registration

Jaarlijkse kosten voor een jachtregistratie in Gibraltar

De jaarlijkse kosten voor het registreren van een jacht in Gibraltar bedragen € 395,00 per jaar.

Deze kosten zijn inclusief:

 • Vernieuwing van uw jachtregistratie in Gibraltar
 • Verlenging van uw Gibraltar-radiolicentie
 • Jaarlijkse onderhoudskosten voor uw UK Limited-bedrijf
 • Het verplichte Britse adres
 • Archivering van rekeningen
 • Indiening van de bevestigingsverklaringen

De jaarlijkse vereiste kosten voor het behouden van de UK Limited Company zijn € 275,00. Deze kosten worden afzonderlijk gefactureerd.

Welke documenten zijn vereist voor een bootregistratie in Gibraltar?

Tijdens het online registratieproces voor een bootregistratie in Gibraltar, hebben we de volgende documenten nodig:

 1. Voor nieuwe boten hebben we een notarieel bouwcertificaat nodig, inclusief de naam van de oorspronkelijke booteigenaar.
 2. Als uw boot een actieve bootregistratie heeft of ooit is geregistreerd , hebben we een notariële factuur of koopakte nodig.
 3. Als uw boot al vaart onder de vlag van Gibraltar, hebben we alleen een factuur nodig.

We hebben ook de volgende documenten nodig:

 1. Notariële identificatie in kleur van alle eigenaren – inclusief een niet-notariële kleurenafdruk van het paspoort / ID-kaart – niet ouder dan 3 maanden
 2. Bewijs van adres van alle eigenaren Kopie van de elektriciteitsrekening, waterrekening of bankafschrift niet ouder dan 3 maanden
 3. In het geval van een eerdere registratie, hebben we een kopie van het verwijderingsdocument nodig
 4. Foto van de zijkant en achtersteven van de boot waarop het registratienummer staat
 5. Tonnagecertificaat verstrekt door een erkende inspecteur (zoek een erkende boot surveyor)
 6. Alle ondertekende aanvraagformulieren van Gibraltar

Alle originele en ondertekende documenten dienen per koerier naar ons te worden opgestuurd. Na het registratieproces zullen we alle originele documenten samen met de officiële bootregistratiedocumenten van Gibraltar per koerier terugsturen.

Bill of Sale Generator-tool

We hebben een gratis Bill of Sale Generator-tool beschikbaar. Deze tool helpt u bij het maken van een nieuwe Bill of Sale voor uw jacht. Na het invullen van de gegevens kunt u deze indienen. Wij controleren dan kosteloos alle verstrekte gegevens. Na goedkeuring maken we de nieuwe factuur en laten we u weten hoe u deze kunt downloaden.

Betrouwbaar bedrijf met geverifieerde referenties

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de rescties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten. Onderaan deze pagina kun je hun persoonlijke ervaringen met ons bedrijf lezen (geverifieerde referenties door Trustpilot).

Wat klanten vinden van onze diensten