Panama jachtregistratie

Een van ’s werelds meest gebruikte jachtregistraties is de Panama-jachtregistratie. Panama staat bekend om het Panamakanaal, een belangrijke scheepvaartverbinding tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. Panama biedt al 73 jaar verschillende mogelijkheden voor de registratie van schepen en jachten die zich bezighouden met alle soorten maritieme activiteiten. Een van de belangrijkste kenmerken is dat het Paris MoU Whitelisted is, wat garant staat voor soepele douaneprocedures.

Voordelen van de Panama Yacht-registratie

 • Lage initiële kosten
 • Snel registratieproces
 • Mogelijk voor alle nationaliteiten
 • Betaal geen btw bij het kopen van een jacht
 • Op de witte lijst van Paris MoU
 • Lage jaarlijkse kosten
 • Geen jachtinspectie nodig
 • Wereldwijd geldig
Boat registrations for non European citizens too

Hoe werkt het?

Heeft u een Panama-bootregistratie nodig? BlueWater Registration Services bedient klanten van over de hele wereld. Onze registratieservice dekt het hele registratieproces in het Engels. U hoeft slechts een paar stappen te volgen in ons online registratieproces. Wanneer wij de benodigde documenten hebben ontvangen, gaan wij direct aan de slag met uw jachtregistratiedossier. Na voltooiing stuurt u uw bootregistratie per nachtkoerier naar elke locatie ter wereld.

Online registratieproces

Een Panamese jachtregistratie bij ons aanvragen is eenvoudig! U kunt alles eenvoudig online aanvragen voor uw jachtregistratie. In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe dit werkt. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Online registratieportaal‘.

Voor klanten met en zonder EU-paspoort

Het is voor iedereen mogelijk om een Panama boot registratie te registreren. Het maakt niet uit of u een EU-paspoort heeft.

Required documents boat registration

Hoe lang duurt het voordat ik een Panama-bootregistratie ontvang?

Het voordeel van de Panama bootregistratie is dat u binnen slechts 2 werkdagen uw voorlopige bootregistratie ontvangt. Dit betekent dat u vrijwel direct gebruik kunt maken van de Panama bootregistratie. De 2 werkdagen gaan in vanaf het moment dat wij alle benodigde gescande documenten van u hebben ontvangen. Je hoeft ze alleen maar te uploaden in ons online registratiesysteem.

Hoeveel kost een registratie voor een Panama-boot?

De volledige registratie van een Panama-boot kost 899 euro.

 • Niet inbegrepen: Overheidsvergoeding: 1499
 • Niet inbegrepen: Registratie van verkoopfactuur: 425

Welke documenten zijn nodig voor een Panama Yacht-registratie?

Als u de online registratieprocedure voor een Panama-bootregistratie belt, hebben we de volgende gescande documenten van u nodig. Deze moeten in het Engels zijn. Als de documenten niet in het Engels zijn, moeten ze formeel in het Engels worden vertaald.

 1. Bewijs van eigendom (verkoopfactuur of factuur).
 2. Bouwcertificaat voor gevallen van nieuw gebouwde schepen.
 3. Volmacht namens ons kantoor. (We zouden het concept verstrekken om te worden ondertekend)
 4. Verwijdering certificaat of document waaruit blijkt dat de vorige registratie is geannuleerd. (Niet vereist voor nieuwbouw).
 5. Een ondertekende brief waarin wordt bevestigd dat het schip niet voor commerciële doeleinden zal worden gebruikt.
 6. Vul een formulier in met de volledige details, series en frequenties van de radio-/communicatieapparatuur van het schip.
 7. Beëdigde verklaring gewaarmerkt door notaris.

Nadat wij u de voorlopige inschrijving hebben verstrekt, moeten wij van u de ORIGINELE documenten per koerier ontvangen. Na ontvangst zullen wij de permanente Panamese jachtregistratie aanvragen.

Bill of Sale Generator-tool

We hebben een gratis Bill of Sale Generator-tool beschikbaar. Deze tool helpt u bij het maken van een nieuwe Bill of Sale voor uw jacht. Na het invullen van de gegevens kunt u deze indienen. Wij controleren dan kosteloos alle verstrekte gegevens. Na goedkeuring maken we de nieuwe factuur en laten we u weten hoe u deze kunt downloaden.

Vertrouwd bedrijf met geverifieerde referenties

Houd er rekening mee dat wij een ervaren bootregistratiebedrijf zijn met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. We bedienen klanten van over de hele wereld. Als je twijfels hebt, lees dan de feedback die we hebben gekregen van onze tevreden klanten. U kunt hun individuele ervaringen met ons bedrijf onderaan deze pagina lezen (geverifieerde referenties door Trustpilot).