Panama Jacht Registratie

Een van de meest gebruikte jachtregistraties ter wereld is de Panama jachtregistratie. Panama staat bekend om het Panamakanaal, een belangrijke scheepvaartverbinding tussen de Atlantische en Stille Oceaan. Panama biedt al 73 jaar verschillende mogelijkheden voor de registratie van schepen en jachten die zich bezighouden met allerlei maritieme activiteiten. Een van de belangrijkste kenmerken is dat het een Paris MoU Whitelisted is, wat garant staat voor soepele douaneprocedures.

Voordelen van de Panama Jachtregistratie

 • Lage initiële kosten
 • Snel registratieproces
 • Mogelijk voor alle nationaliteiten
 • Betaal geen btw bij het kopen van een jacht
 • Memorandum van overeenstemming van Parijs Witte lijst
 • Lage jaarlijkse kosten
 • Geen jachtinspectie nodig
 • Geldig wereldwijd
Bootregistraties ook voor niet-Europese burgers

Hoe werkt het?

Heb je een Panama bootregistratie nodig? BlueWater Registration Services bedient klanten van over de hele wereld. Onze registratieservice omvat het hele registratieproces in het Engels. Je hoeft alleen maar een paar stappen te volgen in ons online registratieproces. Wanneer we de vereiste documenten hebben ontvangen, beginnen we meteen met de verwerking van uw jachtregistratiedossier. Na voltooiing verstuur je je bootregistratie per koerierdienst naar elke locatie ter wereld.

Online registratie

Een Panamese jachtregistratie bij ons aanvragen is eenvoudig! U kunt uw jachtregistratie eenvoudig online aanvragen. In de onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe dit werkt. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Online registratieportaal‘.

Voor klanten met en zonder EU-paspoort

Het is voor iedereen mogelijk om een Panama bootregistratie te registreren. Het maakt niet uit of je een EU-paspoort hebt.

Vereiste documenten bootregistratie

Hoe lang duurt het om een Panamese bootregistratie te ontvangen?

Het voordeel van de Panama bootregistratie is dat je je voorlopige bootregistratie binnen slechts 2 werkdagen ontvangt. Dit betekent dat je de Panamese bootregistratie bijna onmiddellijk kunt gebruiken. De 2 werkdagen gaan in op het moment dat we alle benodigde gescande documenten van je hebben ontvangen. Je hoeft ze alleen maar te uploaden in ons online registratiesysteem.

Hoeveel kost een registratie van een Panama-boot?

De hele Panamese bootregistratie kost 899 euro.

 • Niet inbegrepen: Regeringskosten: 1499
 • Niet inbegrepen: Bill of sale registratie: 425

Welke documenten zijn nodig voor de registratie van een jacht in Panama?

Tijdens de online registratieprocedure voor een registratie van een Panamese boot, hebben we de volgende gescande documenten van u nodig. Deze moeten in het Engels zijn. Als de documenten niet in het Engels zijn, moeten ze formeel in het Engels worden vertaald.

 1. Bewijs van eigendom (Bill of Sale of factuur) (Notarieel bekrachtigd)
 2. Bouwcertificaat voor nieuw gebouwde vaartuigen. (Notarieel bekrachtigd)
 3. Volmacht die we je zullen geven. (Notarieel bekrachtigd)
 4. Schrappingscertificaat of -document waaruit blijkt dat het vorige register is geannuleerd. (Niet vereist voor nieuwe jachten). (Notarieel bekrachtigd)
 5. Een ondertekende brief waarin wordt bevestigd dat het vaartuig niet voor commerciële doeleinden zal worden gebruikt. (Dat zullen we je geven)

Nadat we je de voorlopige registratie hebben gegeven, moeten we de ORIGINELE documenten per koerier van je ontvangen. Na ontvangst zullen we de permanente Panamese jachtregistratie aanvragen.

Bill of Sale Generator-tool

We hebben een gratis Bill of Sale Generator-tool beschikbaar. Deze tool helpt u bij het maken van een nieuwe Bill of Sale voor uw jacht. Na het invullen van de gegevens kunt u deze indienen. Wij controleren dan kosteloos alle verstrekte gegevens. Na goedkeuring maken we de nieuwe factuur en laten we u weten hoe u deze kunt downloaden.

Betrouwbaar bedrijf met geverifieerde referenties

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de reacties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten. Je kunt hun individuele ervaringen met ons bedrijf onderaan deze pagina lezen (geverifieerde referenties door Trustpilot).