EU ICP Light Registratie

De unieke voordelen van de “Light Registratie” zijn de volgende:

 • Registreer nu, betaal achteraf!
 • Snelle procedure van 3-5 werkdagen
 • Zeer lage kosten
 • Geldig in de hele EU
 • In zeer veel landen buiten de EU ook probleemloos geaccepteerd
 • Geen jaarlijkse jachtbelasting
 • Geen scheepskeuring nodig
 • Geen vragen over de BTW status van het schip
 • Geen CE keuring nodig
 • Geen beperking in vaargebied vanuit de kust
 • Eenvoudige online aanvraag procedure

De EU ICP Light Registratie kunt u beschouwen als het paspoort van uw jacht. De plaatselijke autoriteiten en kustwacht kunnen op deze wijze eenvoudig zien wie de eigenaar van een jacht is en wat de specificaties van dat jacht zijn.

Indien u kiest om uw jacht te laten registreren middels de EU ICP Light Registratie wordt uw jacht geregistreerd door het Koninklijk Watersportverbond welke door de Nederlandse autoriteiten is gemachtigd om dit namens hen te doen. Het schip wordt echter niet in het kadaster geregistreerd.

De EU ICP Light Registratie wordt uitgegeven op basis van resolutie 13 van de Economische Raad voor Europa welke onderdeel is van de Verenigde Naties.

Indien u een jachtregistratie nodig heeft waarbij het ook van belang is dat er een Nederlandse nationaliteitsverklaring wordt afgegeven adviseren wij u om te kiezen voor de Nederlandse Worldwide Registratie.

Bent u niet in het bezit van de Nederlandse nationaliteit? En hebt u ook geen adres in Nederland? Dan kunt u zich laten vertegenwoordigen door Yacht Registration Holland. Dit is bij de prijs inbegrepen. We rekenen hiervoor geen extra kosten.

Wij bieden u domicilie aan, zodat u gebruik kunt maken van het kantooradres van Yacht Registration Holland. Deze service is in de prijs opgenomen en biedt u de kans om over een (verplicht) Nederlands adres te beschikken zonder extra kosten.

Aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure is doorgaans kort. Vaak kan de Light Registratie van uw jacht al binnen 3 tot 5 werkdagen worden gerealiseerd. Voorwaarde is wel dat alle documenten aanwezig zijn op het moment dat de aanvraag wordt gedaan.

Stap 1:
U vraagt de Light Registratie online op onze website aan.
Stap 2:
U ondertekent de Vertegenwoordigingsverklaring en de Registratie-overeenkomst. Hierin vindt u alle afspraken duidelijk vermeld.
Stap 3:
Nadat wij het registratiedocument van uw zeil- of motorjacht hebben ontvangen van het Ministerie, controleren wij voor u of alle gegevens juist zijn. Vervolgens sturen wij het document per TNT Koerier naar u toe.
Stap 4:
Het document dient elke 2 jaar te worden vernieuwd. Dit is wettelijk verplicht. Yacht Registration Holland regelt dit uiteraard graag voor u. U hoeft nergens aan te denken. Wij sturen u tijdig een verlengingsvoorstel. De verlengingskosten bedragen €150 voor de volgende 2 jaar.

Kosten Light Registratie

De kosten voor het registreren van uw schip zijn bij Yacht Registration Holland de laagste in de Europese markt.

De Light Registratie bieden wij u aan voor € 350. Dit is inclusief registratiedocument, leges, belasting, verwerking en administratie, domicilie en de koerierskosten.
Wij bieden u graag een geheel vrijblijvende en duidelijke offerte aan. Vul hiervoor het offerte aanvraagformulier op de volgende pagina in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Let op! Ook als u geen EU paspoort bezit kunnen wij een EU Light Registratie voor u uitvoeren.

Dit doen wij door een Engelse Limited voor u op te richten. Deze wordt op papier de eigenaar van uw jacht. U bent zelf de aandeelhouder en bestuurder van uw eigen Limited. Kosten van de Limited zijn €350 voor het eerste jaar en €250 voor elk daarop volgend jaar.

Wat doet Yacht Registration Holland voor u?

Yacht Registration Holland verzorgt het gehele traject voor de Nederlandse registratie van elk pleziervaartuig ter wereld. Wij werken hierbij samen met professionals, zoals gecertificeerde accountants en notarissen. Yacht Registration Holland werkt al jaren nauw samen met vaste partijen, zodat betrouwbaarheid is verzekerd.

Wat klanten over ons zeggen

Yacht Registration Company
16 maart 2018