MMSI radiolicentie & AIS nummer

Voor de radioapparatuur van uw jacht heeft u een MMSI radiolicentie nodig. Uw boot moet in het MMSI-register worden opgenomen, waarna u een uniek identificatienummer ontvangt. Een AIS nummer en een roepnaam zijn ook vereist. Wilt u dit complete pakket snel en zonder bureaucratische rompslomp regelen? BlueWater Registration Services kan dit binnen 24 uur leveren.

Voordelen van onze MMSI licentie service

 • Een rechtsgeldige licentie
 • Het complete pakket: MMSI nummers en AIS nummers en een unieke roepnaam
 • Officiële documentatie
 • Ontvang uw licentiepakket binnen 24 uur
 • Slechts € 250,-, of € 150,- in combinatie met een bootregistratie

Hoe werkt het?

Heeft u een MMSI licentie nodig voor uw boot of jacht? BlueWater Registration Services helpt klanten over de hele wereld. Onze registratieservice vindt geheel in het Nederlands of Engels plaats. U hoeft alleen een aantal stappen in ons online registratieproces te volgen. Zodra we alle benodigde documenten hebben ontvangen, zullen wij uw informatie opsturen om de MMSI licentie aan te vragen. Na afronding van de aanvraag, sturen wij uw MMSI licentie naar u op per courier.

Onze MMSI licentie service bevat:

 • MMSI nummer
 • AIS nummer
 • Roepnaam

Nederlandse en Engelse radiolicentie

Wij verzorgen Engels en Nederlandse radio licenties. De Nederlandse radiolicentie is alleen verkrijgbaar als u al een Wereldwijde Nederlandse Zeebrief registratie heeft, hiervoor een aanvraag doet, of wanneer u een Nederlands paspoort heeft. De Nederlandse radiolicentie zal u toe worden gestuurd in de vorm van een papieren certificaat.

Voor alle andere bootregistraties moeten wij een Engelse radiolicentie te registreren, waar u ook het officiële (digitale) certificaat van zult ontvangen. Wanneer de registratie voltooid is, kunt u deze gelijk gebruiken.

Required documents boat registration

Hoe lang duurt het om een MMSI radiolicentie te krijgen?

Afhankelijk van het land van waaruit we uw AIS & MMSI radiolicentie moeten regelen, kan de verwerkingstijd variëren van 1 werkdag (Verenigd Koninkrijk) tot 4 weken (Polen).

Hoeveel kosten een MMSI radiolicentie en een AIS nummer?

Het hele pakket kost u €250,-. Als u uw MMSI-radiolicentie combineert met een bootregistratie, zullen wij u €100,- korting geven. U kunt de verschillende soorten bootregistraties op onze bootregistratie vergelijkinspagina vergelijken.

Hoelang is mijn MMSI radio licentie geldig?

Om de radio apparatuur op uw jacht te mogen gebruiken is een MMSI licentie verplicht, deze officiële licentie wordt uitgegeven in het Nederlands of Engels. De MMSI licentie is 10 jaar geldig zolang er geen wijzigingen in de apparatuur worden gevoerd.

Voor welke apparatuur dient een MMSI licentie?

Een MMSI licentie biedt mogelijkheid tot het gebruiken van de radio apparatuur aan boord, de marifoon, AIS en EPRIB mogen zonder licentie niet gebruikt worden.

Voordelen voor het gebruik van een Marifoon (AIS)

 • Binnen een marifoon zit een ingebouwde AIS (automatisch identificatie systeem), hierdoor kan er als het ware om de hoek gekeken worden. Een AIS heeft veel overeenkomsten met de radar, alleen is de verbinding vele malen beter en heeft het schip geen roterende antenne meer nodig.
 • Met de marifoon kunt u communiceren met sluisbewakers of brugwachters.
 • Op drukke knooppunten wordt er gecommuniceerd via verkeersposten, zonder marifoon kan er geen contact gemaakt worden.
 • Wanneer u in de problemen raakt met uw boot kan er met behulp van de marifoon contact worden gemaakt met bijvoorbeeld een kustwachtcentrum. Er kan dan snel hulp worden geregeld.

Vertrouwd bedrijf met geverifieerde referenties

Wij zijn een ervaren bedrijf, gespecialiseerd in bootregistraties en doen dit al meer dan 10 jaar. Wij helpen mensen over de hele wereld. Als u nog zo uw twijfels heeft, verzoeken wij u om onze reviews van tevreden klanten over de hele wereld te lezen. U kunt hun eigen ervaringen met ons bedrijf onderaan deze pagina lezen (geverifieerde referenties door TrustPilot).

Wat klanten vinden van onze dienstverlening