Boottocht in Europa top 8 landen

Boat tour in Europe top 8 countries

Op zoek naar een boottocht in Europa? We hebben een top 8 van landen in Europa voor je op een rijtje gezet die je over het water zou kunnen bezoeken.

Je hebt eindelijk je droomboot gekocht, een bootregistratie geregeld en je bent nu klaar om de wereld vanaf het water te ontdekken. De wereld heeft veel bezienswaardigheden om te bezoeken, wij hebben de beste in Europa op een rijtje gezet.

Friesland, Nederland (219KM)

Friesland, Nederland (219KM)

Het noorden van Nederland bestaat uit honderden meren. Een uitzonderlijke plek om op te nemen in je boottocht door Europa. Friesland is vooral populair bij watersportliefhebbers. Zeilen in Friesland betekent eindeloos genieten van de grootste binnenmeren van Europa. Als je houdt van de combinatie tussen rust en stilte van de natuur en ook veel vertier en gezelligheid in de dorpen en steden, dan ben je in Friesland aan het juiste adres. De 11-stedentocht is een echte aanrader! Kun jij alle 11 fonteinen vinden?

De Franse rivieren

De Franse rivieren

Elzas, Bourgondië, Charente, Bretagne, de Loirestreek

Varen op de Franse binnenwateren past helemaal in de huidige vakantietrends. Nog nooit zijn zoveel mensen met een caravan, camper of (huur)boot op vakantie geweest. En wat is er leuker dan genieten van het prachtige Franse landschap en heerlijke croissants? Tijdens de vaarroute kun je volop genieten omdat je weg bent van de drukte.

De Rijn, Duitsland

De Rijn, Duitsland

Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz & Frankfurt am Mein

Nergens anders vind je zoveel mooie steden en dorpen, kastelen en middeleeuwse ruïnes als hier aan de oevers. Tijdens een boottocht over de Rijn is een prachtig uitzicht zeker iets. Bezoek het historische centrum van Düsseldorf vol terrassen en restaurants, de twee torens van de kathedraal van Keulen. Ga naar de wijnproeverij in Bonn, bezoek het middeleeuwse centrum van Koblenz of neem een kijkje bij de Moezel. Frankfurt zit vol met charmante straatjes, oude gebouwen, gezellige terrasjes, kleurrijke boetiekjes en de sfeervolle bars die in kleine straatjes verscholen liggen.

Italië & Frankrijk

Italië & Frankrijk

Genua, Toscane, Corsica, Sardinië

Helderblauw water, warme temperaturen, prachtige steden en heerlijk eten. Italië heeft het allemaal. Bezoek het historische centrum van Genua of de Toren van Pisa in Toscane. Toscane heeft nog veel meer te bieden, niet het eerste waar je aan denkt, maar Livorno is ook een plek die je gezien moet hebben! Bezoek de boulevard en het Piazza Grande, luister naar de beste openluchtconcerten in Fortezza Vecchia en vaar vooral door de mooie grachten. Eenmaal onderweg is een uitstapje naar het Franse eiland Corsica zeker een aanrader. De hoofdstad Ajaccio is de geboorteplaats van de Franse generaal Napoleon Bonaparte. Het stadhuis van Ajaccio bevat een interessant museum. Genoeg gezien op Corsica? Wacht maar tot je Sardinië ziet, wat een paradijs! Oude gebouwen, prachtige uitzichten op de Gorropu-kloof en de mooiste stranden inclusief flamingo’s! Wat een geweldige boottocht in Europa.

Kroatië

Kroatië

Biograd, Murter, Rogoznica, Trogir, Zlarin, Skradin

Varen door het water terwijl je de vissen ziet zwemmen. Tijdens deze route worden verschillende eilanden en steden aangedaan.

Een wandeling langs een van de mooiste boulevards van heel Kroatië, of paardrijden door het prachtige Biograd. Lig je liever de hele dag op het strand? Het eiland Murter is perfect voor jou! Grote beroemde stranden of een kleine baai ver van de drukte, alles is mogelijk. Rogoznica wordt wel het mooiste deel van Kroatië genoemd. Verborgen stranden, charmante stadjes, typische vissersdorpjes en prachtige eilanden vind je op Rogoznica. Net als op Trogir wordt Rogoznica omgeven door een kristalheldere zee. Trogir heeft de bijnaam “De stenen schoonheid”. De eilandbewoners van Zlarin zijn van oudsher bedreven in landbouw, visserij, wijnbouw en sponsduiken. Zlarin heeft prachtige zandstranden die rust en kalmte bieden.

Voor een moment van rust is Zlarin zeker een aanrader! Skradin is een klein stadje met smalle straatjes, waar de beroemde witte wijn Debit wordt geschonken. De meest veeleisende bezoekers zullen tevreden zijn over de wijn. Als je met de boot door de canyon van de rivier Krka naar Skradin vaart, is dit een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Voor degenen die besluiten om in de haven van Skradin te overnachten, zijn er 200 ligplaatsen beschikbaar in de moderne jachthaven.

Spanje

Spanje

Barcelona, Mallorca, Ibiza, Valencia

Snuif de cultuur op in de prachtige stad Barcelona, er is voor elk wat wils. Bezoek de Sagrada Familia of het kleurrijke Park Güell, neem een kijkje in het stadion van FC Barcelona of bekijk de kunst in het Picasso-museum. Winkelen op Las Ramblas, of wacht je liever tot Mallorca? Daar kun je zeker slagen op de Passeig del Born. Ook leuk om te bezoeken is de markt elke woensdag, of natuurlijk het prachtige strand Alcúdia. Naast populaire clubs, pubs, bars en stranden heeft Ibiza ook een heel andere kant. Er is hier veel te zien en te doen. Voordat Ibiza het mekka van het nachtleven werd, was het een toevluchtsoord voor hippies en die alternatieve sfeer is er nog steeds, vooral in het noorden van het eiland. Eenmaal terug op het vasteland laat je je verrassen met een fietstour door Valencia, deze tour neemt je mee langs verschillende must-see bezienswaardigheden!

Portugal

Portugal

Albufeira, Lissabon, Porto

Ontdek jij de geheime grotten rond de prachtige stranden van Albufeira? Of bezoek je liever het kleurrijke Lissabon? Stranden en oude gebouwen in overvloed, een goede combinatie tussen ontspannen aan het water en sporten tijdens een wandeling door de stad. Er zijn ook veel oude elementen te vinden in Porto. Het stadscentrum is een van de oudste van Europa en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Geniet van dit alles tijdens de boottocht in Europa.

Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen zoals in Indonesië en Thailand maar dan iets dichter bij huis, dat kan in Griekenland. Deze route gaat langs Athene, Mykonos, Paros, Ios en Santorini.

De stad Athene zit vol prachtige bezienswaardigheden en lijkt eigenlijk wel een openluchtmuseum. Oude Griekse gebouwen in overvloed en natuurlijk heerlijk eten op elke straathoek. Het is een korte boottocht van Athene naar Mykonos. Prachtige stranden en sfeervolle straatjes geven je meteen het Mamma Mia-gevoel. Bezoek het Zoodohou Pigis klooster (Klooster van de Heilige Maagd) en de Tempel van Poseidon op Paros. Snorkelen is een echte aanrader op het eiland Ios. Daarnaast kan het huren van een auto gemakkelijk zijn om het eiland te verkennen. Prachtige wandelpaden door de bergen, restaurants aan het water en culturele kerken in de stad, Ios heeft het allemaal.

Last but not least, Santorini. Het vulkanische eiland bestaat uit bergen en zwarte/rode stranden. Heel anders dan de vorige eilanden. Lopend tussen de witte huizen met blauwe daken kijkend naar het prachtige uitzicht. Hier mag je de zonsondergang zeker niet missen.

Registratie van boten

Bovenstaande boottochten vallen allemaal binnen Europa, dus je kunt met alle bootregistraties (door ons aangeboden) het water op! Op zoek naar een bootregistratie voor een boottocht door Europa. Benieuwd welke bootregistratie het beste bij jouw situatie past? Hieronder volgt een kort overzicht.

EU ICP Lichte eigendomsregistratie

EU ICP Lichte eigendomsregistratie

Eu ICP Light registratie is een eigendomsregistratie, je boot wordt niet opgenomen in het kadaster en krijgt geen vlag. Deze variant van bootregistratie is geldig in veel landen binnen Europa, maar niet in alle. Controleer daarom voor vertrek goed of je mag varen in het land van je bestemming.

Meer informatie over de EU ICP Registratie van lichte boten

Poolse bootregistratie

Poolse bootregistratie

De Poolse bootregistratie is een van de meest gekozen bootregistraties binnen BlueWater Registration Services. Deze variant van bootregistratie biedt veel voordelen voor de voordeligste prijs. Met de Poolse bootregistratie ben je wereldwijd verzekerd van een correcte bootregistratie. Hieronder staan enkele voordelen van de Poolse bootregistratie:

  • Een bootregistratie beschikbaar voor booteigenaren met of zonder EU-paspoort
  • Inclusief voorregistratie binnen 2 werkdagen
  • Levenslang geldig, hoeft niet te worden verlengd
  • Geen jaarlijkse kosten
  • Geen bootbelasting
  • Wereldwijd geldig
  • Geen bootinspectie

Meer informatie over de Poolse bootregistratie

Wereldwijde Zeebrief Registratie

Wereldwijde Zeebrief Registratie

De Nederlandse wereldwijde Zeebrief registratie is de hoogst haalbare bootregistratie in Nederland. Deze bootregistratie geeft je boot de officiële Nederlandse nationaliteit. De Nederlandse bootregistratie is niet de meest voordelige, maar wel een die erg populair is onder booteigenaren om mee te varen, omdat de Nederlandse vlag wordt gewaardeerd door nautische autoriteiten over de hele wereld. Hieronder staan enkele voordelen:

  • Beschikbaar voor booteigenaren met en zonder EU-paspoort
  • Wereldwijd geldig en volledig geaccepteerd door nautische autoriteiten over de hele wereld
  • Geen bootbelasting
  • Beperkte jaarlijkse kosten
  • Geen jaarlijkse inspectie vereist
  • Geen maritieme beperkingen
  • Snelle registratie binnen 4-6 weken

Meer informatie over de Nederlandse Worldwide Zeebrief registratie

VK deel 1 bootregistratie

VK deel 1 bootregistratie

Met de UK Part 1 bootregistratie vaart u onder de hoog aangeschreven Britse vlag. De UK part 1 bootregistratie biedt de volgende voordelen:

  • Beschikbaar voor booteigenaren met en zonder EU-paspoort
  • Moet elke 5 jaar worden verlengd
  • Beperkte jaarlijkse kosten
  • Wereldwijd geldig
  • Snelle registratie binnen 3-4 weken
  • Spoedprocedure mogelijk waarbij je de bootregistratie binnen enkele dagen ontvangt
  • Geen beperking op de lengte van de boot (dus ook voor boten langer dan 24 meter)
  • Kan worden gebruikt voor commerciële boten

Meer informatie over de UK deel 1 bootregistratie

BlueWater registratiediensten voor uw jachtregistratie

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de reacties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten.

BlueWater Registration Services is een bedrijf dat zijn klanten een breed scala aan diensten biedt op het gebied van bootregistratie. Je kunt de meeste diensten zoals verschillende jachtregistraties, AIS & MMSI Service en nog veel meer allemaal onder één dak regelen. Onze hoofdactiviteit is jachtregistratie en niets anders.

Neem gerust contact met ons op. Onze servicemedewerkers helpen je graag met al je vragen.

30 april 2024