Waarom een MMSI-licentie aanvragen

Why apply for a MMSI license

U hebt een MMSI-licentie nodig voor de radioapparatuur van uw jacht. Je boot moet worden opgenomen in het MMSI-register, waarna je een uniek identificatienummer ontvangt. Een AIS-nummer en roepnaam zijn ook verplicht. Wij zorgen ervoor dat je licentiepakket binnen 24 uur geregeld is!

Het is wettelijk verplicht om altijd een MMSI-licentie aan boord van je jacht te hebben. We raden booteigenaren aan om dit aan te schaffen in combinatie met een bootregistratie. Zo ben je meteen klaar om te gaan varen qua papieren! De prijs van onze MMSI-licentieservice is € 250. Maar als je een bootregistratie combineert met een MMSI-licentie, geven we je € 100 korting op het totaalbedrag.

Onze rechtsgeldige MMSI-licentieservice omvat:

  • MMSI-nummer
  • AIS-nummer
  • Roepnaam

Vraag een MMSI-licentie aan bij BlueWater Registration Services

BlueWater Registration Services bedient klanten van over de hele wereld. Onze registratieservice omvat de hele registratie in het Engels. Je hoeft alleen maar een paar stappen te volgen in ons online registratieproces. Wanneer we de vereiste documenten hebben ontvangen, sturen we je gegevens door om de MMSI-licentie aan te vragen. Na voltooiing wordt je MMSI-licentie per koerier verzonden.

Hoe lang duurt het om een MMSI-licentie te krijgen?

Het registreren van een MMSI-licentie, AIS-nummer en het verkrijgen van een roepnaam neemt 24 uur of minder in beslag. Dit is vanaf het moment dat u ons de gevraagde informatie hebt verstrekt. In de meeste gevallen ontvang je je radiolicentie op dezelfde dag.

Voor welke apparatuur is een MMSI-licentie?

Met een MMSI-licentie mag je de radioapparatuur aan boord gebruiken, de VHF, AIS en EPRIB mogen niet worden gebruikt zonder licentie. Voordelen van het gebruik van een marifoon (AIS) In een marifoon zit een AIS (automatisch identificatiesysteem) ingebouwd, waarmee je om de hoek kunt kijken. Een AIS heeft veel overeenkomsten met de radar, alleen is de verbinding veel beter en heeft het schip geen draaiende antenne meer nodig.

  • Met de marifoon kun je communiceren met sluiswachters of brugwachters.
  • Op drukke kruispunten vindt communicatie plaats via verkeersposten, zonder marifoon kan er geen contact worden gemaakt.
  • Als je problemen krijgt met je boot, kun je via de VHF contact maken met bijvoorbeeld een kustwachtcentrum. Hulp kan snel worden geregeld

Nederlandse, Poolse, Gibraltarese en Britse radiolicenties

We leveren Nederlandse, Poolse, Gibraltarese en Britse radiolicenties. De Nederlandse, Poolse en Gibraltarese radiolicenties zijn alleen beschikbaar bij registratie bij de bootregistratie van herkomst. De Nederlandse radiovergunning wordt geleverd als een papieren certificaat.

Voor alle andere bootregistraties zijn we verplicht om een VK-radiovergunning te registreren, waarvan u een officieel digitaal certificaat ontvangt. Als de registratie is voltooid, kun je deze direct gebruiken.

BlueWater Registratie Services voor uw jachtregistratie of MMSI-licentie

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de reacties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten.

BlueWater Registration Services is een bedrijf dat zijn klanten een breed scala aan diensten biedt op het gebied van bootregistratie. Je kunt de meeste diensten zoals verschillende jachtregistraties, AIS & MMSI Service en nog veel meer allemaal onder één dak regelen. Onze hoofdactiviteit is jachtregistratie en niets anders.

Neem gerust contact met ons op. Onze servicemedewerkers helpen je graag met al je vragen.

25 april 2024