Registreer mijn jacht commercieel….

Polish boat registration without living in the EU

Waarom jachtregistratie?

Er is geen gelukkiger moment dan het bezitten van je eigen jacht. Je kunt veel verschillende voertuigen kopen. Maar slechts een paar bevoorrechten kunnen een eigen jacht krijgen dat hun levensstijl rechtvaardigt. En jachtregistratie, hoe doe je dat?

Er moeten een heleboel veranderingen zijn die je in je hoofd hebt en die je niet kon wachten om in de jacht zelf te verwerken. Maar als je eenmaal klaar bent met het opknappen en veranderen zoals jij wilt, is het belangrijkste dat je moet doen het registreren van de boot.

Zonder dat belangrijke document kan het meenemen van je kostbare bezit op reis een probleem worden. Om cruisen gemakkelijk te maken en optimaal te genieten, is het een must dat je je laat registreren bij een professioneel bedrijf dat alle wetten en vereisten goed kent.

Opties voor Griekse jacht- en bootregistratie

Als je overweegt om Griekse handelsregistratie te nemen voor je charterjacht, dan is dat een goede beslissing. Griekenland heeft de grootste charterindustrie in de Europese Unie en een toonaangevende “Witte Vlag” registratie voor charterjachten die bekend is in de EU. Nu zijn er 2 mogelijke opties voorjachtregistratie:

 1. Je jacht is al geregistreerd in een ander EU-land en het registratiebedrijf hoeft alleen een Griekse upgrade van je bestaande registratie te regelen.
 2. Je hebt geen registratie en het bedrijf zal een Griekse registratie voor commerciële jachten moeten regelen.
Opties voor Griekse jacht- en bootregistratie

Wat zijn de voordelen?

Hier zijn enkele belangrijke voordelen die je geniet met dit type registratie:

 • U hoeft geen winstbelasting te betalen over de winst van uw jachtcharterbedrijf
 • U hoeft geen btw te betalen over de aankoop/invoer van uw jacht
 • Je geniet van verlaagde btw-kosten buiten Griekenland – 60% = 9,6% btw
 • Binnen Griekenland is het BTW-tarief voor charters – 50% = 12% BTW
 • Charterdagen per jaar voor acceptatie is een laag minimum
 • Geen kwestie van privégebruik
 • Brandstof en onderhoudskosten zijn btw-vrij
 • Een beperkt aantal formaliteiten bij het inschepen en geen formaliteiten bij het ontschepen
 • Er is een btw-vrijstelling voor ligplaatsen, verbouwingen, onderdelen, faciliteiten, enz.
 • Voor charterjachten van meer dan 12 personen is er een flexibele certificering beschikbaar.
 • Je hoeft geen bemanning te hebben als je jacht kleiner is dan 24 meter.

De Griekse handelsregistratie is niet alleen van toepassing in Griekenland, maar kan zonder problemen in elk land van de Europese Unie worden gebruikt voor elk commercieel jacht.

U weet dat de registratie altijd lastig en tijdrovend is, maar daar hoeft u zich geen zorgen over te maken, want BlueWater Registration Services regelt het hele aanvraagproces voor u, terwijl u zich concentreert op uw charterbedrijf.

BlueWater Registratie Services voor uw jachtregistratie of MMSI-licentie

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de reacties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten.

BlueWater Registration Services is een bedrijf dat zijn klanten een breed scala aan diensten biedt op het gebied van bootregistratie. Je kunt de meeste diensten zoals verschillende jachtregistraties, AIS & MMSI Service en nog veel meer allemaal onder één dak regelen. Onze hoofdactiviteit is jachtregistratie en niets anders.

Neem gerust contact met ons op. Onze servicemedewerkers helpen je graag met al je vragen. Stuur ons een e-mail op info@yachtregistration.services of bel ons: +31 58 707 42 39.

https://www.facebook.com/yachtregistration/
30 april 2024