Nieuwe registratie: Jachtregistratie Gibraltar

New registration: Gibraltar yacht registration

BlueWater Registration Services biedt sinds kort een nieuwe bootregistratie aan. De Gibraltar jachtregistratie is een internationaal erkende jachtregistratie en wordt geleverd met de Gibraltar AIS & MMSI radiolicentie. Dit type bootregistratie kan wereldwijd zonder beperkingen worden gebruikt. Dit betekent binnen en buiten de EU. Jachtregistratie in Gibraltar kan ook worden gebruikt voor commerciële vaart.

Over Gibraltar

Gibraltar is een Brits overzees gebied aan het begin van de Middellandse Zee. Gibraltar heeft een oppervlakte van 6,7 km2 en grenst aan het Spaanse Andalusië. Gibraltar heeft iets minder dan 30.000 inwoners. De economie is voornamelijk gebaseerd op toerisme, financiële diensten en scheepvaart.

Hoewel Gibraltar aan Spanje grenst, behoort het eigenlijk tot het Britse overzeese gebied. Gibraltar heeft zijn eigen grondwet. Defensie en buitenlandse zaken vallen onder de verantwoordelijkheid van de regering van het Verenigd Koninkrijk. Al jaren is er onenigheid tussen Spanje en Gibraltar. De grens was bijvoorbeeld volledig gesloten van 1969 tot 1982. Pas in 2006 werd er een vliegverbinding geopend tussen Madrid en Gibraltar.

Zeilen onder Britse vlag

Omdat het Brits overzees gebied is, betekent registratie van een boot in Gibraltar dat je kunt varen met de zeer gerespecteerde Britse vlag. Dit betekent ook dat je boot onder de bescherming van de Britse maritieme autoriteiten valt. Hoewel Gibraltar tot het Britse overzeese gebiedsdeel behoort, maakt het geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk.

Hoe regelt u uw bootregistratie in Gibraltar?

Iedereen kan een bootregistratie in Gibraltar krijgen. Het is noodzakelijk dat het eigendom van de boot binnen het VK-Gibraltar ligt. Dit kun je doen door een slapende Britse Limited Company op te zetten onder jouw naam waarvan jij de enige eigenaar bent. BlueWater Registration Services regelt het hele proces. Nadat we uw nieuwe UK Ltd. hebben opgericht, stellen we een bill of sale op om het eigendom van uw boot, jacht of jetski over te dragen aan uw nieuwe UK Ltd. Op deze manier ligt het eigendom van je boot na voltooiing van de registratie binnen Gibraltar – VK.

Houd er rekening mee dat het bedrijf, waarvan u de enige eigenaar bent, niet actief zal zijn en u dus geen belasting hoeft te betalen en ook geen andere formele verplichtingen heeft.

Voordelen van een bootregistratie in Gibraltar

 • Onder Britse maritieme bescherming
 • Wereldwijd geldig zonder beperkingen voor plezierjachten
 • Kan worden gebruikt voor commerciële jachten
 • Geen jaarlijkse inspectie vereist
 • Buiten de btw-zone van de EU
 • Kan worden gebruikt om uw jacht BTW-vrij te krijgen
 • Tonnagecertificaat aanvragen kan overal ter wereld
 • De getoonde prijzen zijn inclusief alles, zonder verborgen kosten

De kosten van een bootregistratie in Gibraltar

De kosten voor een bootregistratie in Gibraltar kun je vinden op onze vergelijkingspagina met jachtregistraties. De volledige kosten zijn voor de registratie van de boot in Gibraltar, inclusief het AIS-nummer en de MMSI-licentie. Er zijn geen verborgen kosten. Deze prijs is ook inclusief:

 • Onderhoud van uw bootregistratie in Gibraltar
 • Een naamloze vennootschap in het Verenigd Koninkrijk opzetten (voor klanten van buiten de EU)
 • Een nieuwe verkoopfactuur maken
 • Correspondentie met de maritieme autoriteiten van Gibraltar
 • Documenten voor bootregistratie
 • Belastingen en heffingen in Gibraltar
 • Verplicht Gibraltarese adres voor vertegenwoordiging

Over BlueWater Registratiediensten

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de reacties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten.

BlueWater Registration Services is een bedrijf dat zijn klanten een breed scala aan diensten biedt op het gebied van bootregistratie. Kijk eens naar verschillende jachtregistraties of AIS & MMSI Service. Onze hoofdactiviteit is jachtregistratie en niets anders.

Neem gerust contact met ons op. Onze servicemedewerkers helpen je graag met al je vragen.

30 april 2024