Hoe je boot als thuis voelt

yacht registration

Als je voor een langere periode zeilt, moet je je aan boord net zo op je gemak voelen als thuis. Of misschien is je boot je permanente thuis. Zeilen zou niet moeten betekenen dat je je comfort aan wal moet achterlaten, dus we hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om je boot meer als een thuis te laten voelen.

Versier je boot

Je boot inrichten is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende manier om je boot als een thuis te laten voelen. Je kunt beginnen met het aankleden van je boot met kussens, vloerkleden en gordijnen of jaloezieën. Een andere leuke aanpassing is het ophangen van (familie)foto’s, een schilderij of een ander ornament zoals een plantenhanger. Bij het inrichten van je boot is het belangrijk om na te denken over wat zwaar weer of de zee zou kunnen doen, het is verstandig om dingen vrij op te hangen of aan de muren. En vergeet niet dat je niet altijd voor de nautische look hoeft te gaan. Ga dus op zoek naar ornamenten die je mooi vindt en naar kleuren en texturen waar je blij van wordt, maar het kan handig zijn om van tevoren een kleurenpalet te kiezen.

Stop met eten van plastic borden en bekers

Stop met eten van plastic borden en bekers

Wat je ook gemakkelijk kunt doen als je wilt dat je boot meer als thuis voelt, is plastic of papieren borden, bekers en bestek weggooien. Het gebruik van plastic borden, bekers en bestek voor eenmalig gebruik kan je het gevoel geven dat je aan het kamperen bent, en de overstap naar degelijke borden, glazen en bestek kan een groot verschil maken voor je bootervaring. Let bij het kopen van borden, glazen en kopjes op het materiaal. Probeer bijvoorbeeld een materiaal dat op echt lijkt, maar niet zo breekbaar is.

Koop een waterdichte luidspreker

Koop een waterdichte luidspreker

Een waterdichte luidspreker kan ook een heel leuke aanpassing zijn aan je vaarervaring. Op een gegeven moment kan het luisteren naar de eindeloze wateren een beetje saai worden, dus het opzetten van wat muziek of misschien een luisterboek zal zeker helpen. Een beetje achtergrondgeluid kan ook prettig zijn als er mensen op je boot komen.

Houd het netjes

Houd het netjes

Opgeruimd staat netjes is misschien wel net zo belangrijk als al deze tips, om wat ruimte te houden natuurlijk, maar ook omdat de rommel je niet het gevoel geeft dat je thuis bent. Zorg ervoor dat je alles georganiseerd houdt, zodat zelfs een kleine boot leefbaar blijft. Als je de boel niet netjes houdt, kan het ook gevaarlijk worden aan boord, je wilt niet struikelen. Laat voor je eigen veiligheid en die van je passagiers geen spullen rondslingeren.

Investeer in een zonnepakket

Investeer in een zonnepakket

Een zonneset kan erg handig zijn voor het opladen van je elektronische apparaten zoals telefoons, tafels, televisies enzovoort. Met je eigen stroom aan boord kun je nog steeds genieten van de elektronische apparaten die je thuis hebt, terwijl je volledig off-grid bent. Zonnekits zijn niet bepaald goedkoop, maar ze betalen zichzelf snel terug.

Over BlueWater Registratiediensten

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de reacties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten. BlueWater Registration Services is een bedrijf dat zijn klanten een breed scala aan diensten biedt op het gebied van bootregistratie. Kijk naar verschillende jachtregistraties of AIS & MMSI Service. Onze hoofdactiviteit is jachtregistratie en niets anders. Neem gerust contact met ons op. Onze servicemedewerkers helpen je graag met al je vragen.

27 april 2024