Commerciële bootregistratie

Commercial boat registration

Om je boot commercieel te gebruiken, heb je een registratie voor commerciële jachten nodig. Dit is verplicht in de meeste landen die lid zijn van de IMO (Internationale Maritieme Organisatie). Maar wanneer is een jacht commercieel? En welke registraties zijn beschikbaar voor een commerciële boot? We informeren u graag en vertellen u meer over de registratie van commerciële jachten.

Verschil tussen privéjachten en commerciële jachten

Een privéjacht is een jacht dat alleen door de eigenaar wordt gebruikt. Deze jachten worden vaak gebruikt voor persoonlijk gebruik, familievakanties en sportactiviteiten. Daarom worden privéjachten meestal plezierjachten of recreatieboten genoemd. Wanneer een jacht wordt gebruikt voor handel of charter en niet meer dan 12 passagiers vervoert, wordt het een commercieel jacht genoemd. Een charterboot is een commerciële boot omdat het groepen, gezinnen of stellen faciliteert voor vakantie of zakelijk gebruik. Een boot charteren betekent dat ze de eigenaar van de boot een vergoeding betalen voor een afgesproken periode met een vooraf afgesproken vaarroute.

Wanneer heb ik een commerciële bootregistratie nodig?

Wanneer een plezierjacht voor commerciële doeleinden wordt gebruikt, is meestal een commerciële jachtregistratie nodig. BlueWater Yacht Registrations verzorgt commerciële jachtregistraties voor plezierjachten en (charter)boten. Een commerciële jachtregistratie geldt voor alle activiteiten die als commercieel kunnen worden beschouwd. Bijvoorbeeld:

  • bemande en onbemande charterboten
  • verhuur van jetski’s en waterscooters
  • organisatie van boottochten voor groepen
  • vistochten en andere watersportactiviteiten
Beschikbare jachtregistraties voor commerciële boten

Beschikbare jachtregistraties voor commerciële boten

Heb je een jacht dat je wilt gebruiken voor commerciële doeleinden? Wij bieden meerdere jachtregistraties die geschikt zijn voor commerciële jachten en adviseren u graag. Omdat het belangrijk is om een commerciële jachtregistratie te vinden die past bij jouw persoonlijke eisen en behoeften hebben we een overzicht gemaakt:

  • De San Marino jachtregistratie is een populaire registratie vanwege de lage kosten en het snelle registratieproces van twee dagen.
  • De UK Part 1 registratie is de meest prestigieuze bootregistratie ter wereld en is wereldwijd geldig.
  • De Gibraltar bootregistratie wordt geleverd met de Gibraltar AIS & MMSI radiolicentie en heeft lage jaarlijkse kosten.
  • De Poolse EU-registratie is beschikbaar voor alle nationaliteiten en heeft geen vervaldatum. Het is levenslang geldig.

Ben je geïnteresseerd in een commerciële jachtregistratie, maar heb je meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wij zijn de Europese marktleider in registratiediensten voor plezierjachten en commerciële vaartuigen.

Registreer uw commerciële jacht online

BlueWater Yacht Registrations is een specialist in commerciële jachtregistraties. Heb je een keuze gemaakt? Dan hoef je alleen nog maar de benodigde documenten te uploaden naar ons online platform. Wij zorgen voor het verdere registratieproces. Omdat het supersnel en gemakkelijk is, vindt u uw registratie van commerciële jachten automatisch terug in uw persoonlijke account.

25 april 2024