Jachtregistratieproces 1960 vs. nu

Yacht registration process 1960 vs. now

Er is veel veranderd in de afgelopen 60 jaar, zo ook de bootregistratie. Tegenwoordig hoef je alleen nog maar de juiste registratie te kiezen. Via je eigen account registreer je je boot. En dat is het! 60 jaar geleden was het een ander verhaal. Je moest veel meer stappen nemen om de registratie te voltooien. In deze blog vertellen we je het verschil tussen bootregistratie 60 jaar geleden en bootregistratie nu.

Veel papierwerk

Vroeger moest je handmatig papierwerk verrichten met meerdere formulieren en documenten voor je registratie. En de communicatie tussen jachteigenaren, makelaars en registratieautoriteiten verliep via traditionele post of telefoontjes. Tegenwoordig kun je je papierwerk digitaal afhandelen. Registratieprocessen voor jachten zijn overgegaan op digitale platforms. Digitale communicatiekanalen zorgen voor snellere communicatie tussen alle partijen die betrokken zijn bij de registratiediensten.

Veel papierwerk

Snelle verwerkingstijden

Tegenwoordig heeft jachtregistratie zeer snelle verwerkingstijden. Onze San Marino jachtregistratie is bijvoorbeeld in slechts twee werkdagen klaar en is vijf jaar geldig. Vroeger waren er lange verwerkingstijden door de handmatige verwerking van documenten en beperkte administratieve mogelijkheden. De registratieservice was veel meer werk om te voltooien.

Over de hele wereld

In 1960 was de toegang tot registratiediensten voornamelijk beperkt tot specifieke geografische locaties. En je moest persoonlijk naar registratiekantoren gaan om aanvragen in te dienen en alle papieren en documenten mee te nemen. Als je een document vergat, moest je dat ook nog regelen, waardoor de registratie nog langer duurde. Op dit moment kunnen jachteigenaren hun schepen wereldwijd registreren dankzij de beschikbaarheid van online registratiediensten. Als er een document ontbreekt, kun je het nog steeds verwerken. Dus minder gedoe.

Over de hele wereld

We houden van de veranderingen die deze eeuw ons heeft gegeven. We helpen al meer dan vijftien jaar mensen over de hele wereld met hun bootregistratie, met meer dan 46.000 succesvolle registraties. Indrukwekkend, nietwaar?

25 april 2024