Bescherm jezelf tegen identiteitsfraude

Identity fraud

De gevaren van het registreren van uw jacht via een onbekende partij

In het normale dagelijkse leven is iedereen het erover eens dat je je paspoort, ID-kaart of eigendomsdocumenten van een jacht op een veilige plek bewaart. Maar als het gaat om registraties van jachten, sturen de meeste jachteigenaren deze belangrijke documenten naar iedereen die er online om vraagt, zonder zelfs maar te weten naar wie ze het sturen.

Er worden steeds vaker grote problemen vastgesteld als gevolg van scheepsregistraties door een frauduleus registratiebureau. Ze bieden niet zelden Poolse of andere “exotische” jachtregistraties aan.
Frauduleuze bureaus die jachtregistraties aanbieden worden niet zelden gerund door criminele organisaties. Hun belangrijkste doel is het verkrijgen van gescande paspoorten, identiteitskaarten en eigendomspapieren van schepen.

Deze documenten kunnen vervolgens worden gebruikt voor verschillende illegale activiteiten, zoals:


Identiteitsfraude: Criminelen kunnen je identiteit gebruiken om krediet aan te vragen, bankrekeningen te openen of zelfs misdaden te plegen.
Mensenhandel: Gestolen documenten kunnen worden gebruikt om mensen te smokkelen en uit te buiten.
Terrorisme: Terroristische organisaties kunnen valse identiteiten creëren met behulp van gestolen documenten om hun activiteiten te financieren en uit te voeren.

Extra risico’s:


Naast de bovenstaande risico’s bestaat er ook een kans dat de registratie van uw jacht niet correct wordt uitgevoerd door een frauduleus bureau. Dit kan leiden tot:

Problemen met de autoriteiten: U kunt een boete krijgen of uw jacht kan in beslag worden genomen.
Verlies van uw jacht: Als de registratie niet correct is, bent u mogelijk niet de rechtmatige eigenaar van uw jacht.

De registratie kan zelfs twee keer worden uitgevoerd, waarbij de tweede registratie het schip op naam van iemand anders registreert en dus op papier niet langer jouw eigendom is.

Hoe bescherm je jezelf?


Doe je onderzoek: Controleer of het bureau is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en lees recensies van klanten.
Vraag naar referenties: Neem contact op met eerdere klanten van het bureau en vraag naar hun ervaringen.
Wees voorzichtig met lage prijzen: Frauduleuze bureaus bieden hun diensten vaak aan tegen te lage prijzen om je te lokken. Dit is een rode vlag.
Vertrouw op je instinct: Als je het gevoel hebt dat een bureau onbetrouwbaar is, kies dan een andere partij.

Registreer veilig, zonder zorgen


Door je jacht te registreren via een betrouwbaar bureau kun je er zeker van zijn dat je documenten veilig zijn en dat je registratie correct wordt uitgevoerd. Zo kunt u optimaal genieten van uw jacht, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw documenten en jacht.

Bij BlueWater Registration Services profiteer je van meer dan 16 jaar expertise en betrouwbaarheid en al je documenten worden versleuteld opgeslagen in een beveiligde omgeving.

21 februari 2024