“Premium” Commerciële Belgische Jacht Registratie

Heeft u een commerciële / charter boot waarmee u de internationale wateren, ook buiten de EU, wilt bevaren? Dan doet u er slim aan om uw commerciële / charter boot onder de Belgische vlag te registeren. De commerciële Belgische registratie is overal ter wereld geldig, is zeer eenvoudig en kost bij ons slechts € 850 excl. BTW initiële kosten. De jaarlijkse terugkerende kosten zijn slechts € 250 excl. BTW. Dit is inclusief de vernieuwingskosten na 5 jaar.

Deze registratie is beschikbaar voor alle commerciële / charter plezierjachten met een maximale lengte van 23.99 meter en maximaal 12 opvarenden.

Wat zijn de voordelen van een commerciële / charter bootregistratie onder de Belgische vlag bij Yacht Registration Holland?

 1. Wereldwijde geldigheid.
 2. U kunt uw commerciële / charter boot registreren zonder inwoner van België te zijn. Wij vertegenwoordigen u!
 3. Wij regelen de commerciële / charter bootregistratie onder de Belgische vlag in slechts 2 – 3 weken voor u.
 4. Weinig eisen ten aanzien veiligheidsapparatuur.
 5. Vrije thuishaven keuze. Elke Europese thuishaven volstaat voor uw boot.
 6. Vrijwel alle verzekeringen accepteren registratie onder de Belgische vlag.
 7. Dient elke 5 jaar vernieuwd te worden.

Hoeveel belasting betaal ik bij registratie van mijn commerciële / charter boot in België?

Wanneer u uw boot in België registreert betaalt u eenmalig een jachtregistratie belasting. Dit betaalt u direct aan het Belgische Ministerie van Financiën wanneer u uw boot registreert. De hoogte van het bedrag hangt af van de leeftijd van uw boot.

Leeftijd jachtBedrag
<12578,00 Euro
> 12230,20 Euro
> 21982,40 Euro
> 31734,60 Euro
> 41486.80 Euro
> 51239,00 Euro
> 6991,20 Euro
> 7743,40 Euro
> 8495,60 Euro
> 9247,80 Euro
> 1061,50 Euro

Dient mijn commerciële / charter boot ook geïnspecteerd te worden?

Ja, als u uw boot als commercieel / charter boot registreert zal het schip eenmalig door een Belgisch inspecteur geïnspecteerd worden. De eenmalige inspectiekosten zijn afhankelijk van de afstand tot België. De gemiddelde eenmalige inspectiekosten liggen rond de € 1000.

Indien het schip dichter bij België ligt zullen de kosten ook lager zijn en vice versa.

Na de inspectie ontvangt u voor uw schip het verplichte “Certificate of Validity” en het “Internationale Commerciële Jachtregistratie Certificaat”.

Mijn commerciële / charter boot onder de Belgische vlag registeren: welke documenten heb ik nodig?

 1. Uw paspoort of ID card
 2. Bewijs van uw formele thuis adres. Dit dient een uittreksel van de gemeentelijke basis administratie te zijn.
 3. Een kopie van eigendomsakte van uw boot ( factuur, verkoopbon, bill of sale of notarieel document).
 4. Is de boot eigendom van een bedrijf dan dienen we ook de bedrijfsdocumenten te ontvangen alsmede een scan van het paspoort / ID kaart van de statutair directeur.
 5. Bewijs van opzegging van uw vorige registratie. (Indien van toepassing)
 6. Enkele foto’s: van de zijkant van uw boot, het HIN nummer en de CE plaat van uw boot. Tevens een foto van het serienummer van de motoren.
 7. Scan van het CE certificaat van uw boot.
 8. Een getekend machtigingsformulier. (Deze wordt door ons aan u geleverd)
 9. Heeft u een boot geïmporteerd? Lever dan tevens een kopie van de EC verklaring en / of een certificaat van betaling van de Europese belasting.
 10. Heeft u uw boot zelf gebouwd? Dan is het nodig om facturen aan te leveren van de belangrijkste elementen van uw jacht zoals mast, motoren, romp, etc. Tevens ook een verzekeringsrapport en een ondertekende verklaring dat u de daadwerkelijke bouwer van de boot bent.

Het is van belang dat de eigenaar van de boot een EU paspoort / ID kaart heeft. Indien de boot eigendom van een bedrijf is dient dit een EU bedrijf te zijn.
Indien de eigenaar van de boot geen EU persoon of bedrijf is dan zullen wij voor u eerst een UK Limited company oprichten welke de nieuwe eigenaar van het schip wordt. U wordt zelf de enige aandeelhouder / director van dit nieuwe bedrijf.

Belgische bootregistratie

In België is het commercieel Wereldwijd registreren van uw boot veel eenvoudiger dan in welk ander land in de Europese Unie. Registratie van uw schip onder de Belgische vlag heeft als groot voordeel dat de commerciële bootregistratie procedure slechts weinig tijd in beslag neemt. In ongeveer 2 – 3 weken tijd hebben wij uw internationale commerciële registratie geregeld en kunt wereldwijd met uw boot inkomsten genereren!

Registreer direct uw commerciële / charter boot onder de Belgische vlag

Ga direct van start met de wereldwijde commerciële registratie van uw commerciële charter boot onder de Belgische vlag! Met Yacht Registration Holland gaat u in zee met de meest ervaren marktleider in de markt van bootregistraties. Wij weten als geen ander hoe wij uw bootregistratie zo spoedig en accuraat mogelijk voor u kunnen regelen. We horen graag van u!

Yacht Registration Company
28 november 2017